Cafeer glemmer de vigtigste skattefradrag

Angel

Som cafeejer har du mange muligheder for at optimere din indkomst ved at benytte dig af de cafe-specifikke fradrag. Her taler vi selvfølgelig om fradrag for kokke, mad, drikkevarer. Især de traditionelle retter som findes på cafeen kan der fratrækkes mange udgifter fra. Vi snakker selvfølgelig her om cafe klassikere som burger, club sandwich, nachos, boller i karry, pommes frites og cæsar salat med sprød kylling. Det er især fradragene som virksomhedsejer der virkelig giver mange penge tilbage i skat. Alle der fx er på tinder date på restauranten bidrager til fradraget for kokke og gæster. Som cafe ejer betaler du b-skat ligesom alle virksomhedsejere. Og det stiller helt særlige krav til dig, da du selv skal indberette alt til skat. Det gælder fx hvis en gæst løber for regningen fordi de har fået en af de lækre cocktails for meget. Derfor kan det nogen gange være en fordel ikke at servere stærke drinks som negroni, gin tonic, manhattan, whiskey sour og alle de andre cocktail med mange procenter. 

Fradrag du aldrig må glemme som cafe ejer

Hvis du er en af ​​de mennesker, der skal indgive dit årlige resultat, er der et meget vigtigt, at du overvejer at betale de skattefradragsberettigede udgifter. Hvis det, du har rapporteret, og de beregnede beløb er korrekte, kan du sende årsopgørelsen ind.

Hvis det, du har rapporteret, og de beløb, der er beregnet af den danske skattestyrelse, ikke stemmer overens, kan du vælge at acceptere det danske skattestyrelses beregning eller ændre dine oplysninger, der ligger til grund for din beregning. Hvis din virksomhed har betalingsvanskeligheder relateret til corona-virussen, kan du ansøge en revisor om en afviklingsplan for at sprede eller udsætte betalingen af ​​din skattegæld. Husk altid at fratrække dine udgifter til mad, drikke, tjenere og kokke.

Rejsefradrag pr. Arbejdsdag (2020):

  • 0-24 km – DKK 0/km
  • 24-120 km – DKK 1.96/km
  • Over 120 km – DKK 0.98/km

Hvis du bor i Sverige og arbejder i Danmark, har du automatisk begrænset skattepligt i Danmark. Hvis 75% af din samlede indkomst optjenes i Danmark i en periode på et år, kan du også vælge at blive beskattet i henhold til den grænse reglen. En skatte eftergivelse er en ekstraordinær procedure, der sigter mod at forbedre skatteydernes økonomiske situation og bør ikke komme andre kreditorer til gode. Det fungerer også på sanktioner, der er knyttet til forsinket betaling, uanset den pågældende skat. På den anden side er det gratis fradrag ikke gyldig på skatter såsom moms, registreringsafgifter for eksempel arveafgift eller på formueskat på fast ejendom. Når du bruger TaxMate til at forberede dine skatter, vil vi stille dig enkle spørgsmål om din skattesituation og anbefale, om specificering eller krav på fradrag giver dig en større tilbagebetaling af skat. Hvis du laver erhvervskørsel fx når du henter varer på grønttorvet eller inco kan du fratrække hele udgiften i dit skatteregnskab. 

Hjemmekontor fradrag

Hvis du har forvandlet en del af dit hjem til dit eget arbejdsområde, der kun bruges til forretning, kan du afskrive arbejdsrelaterede udgifter som husleje, forsyningsselskaber og vedligeholdelsesomkostninger. B-skat med betingelser. En person, der er ansat og samtidig driver forretningsaktiviteter, kan godkendes til B-skat med betingelser vedrørende B-skat. Det betyder, at personen har både b-skat og A-skat på samme tid. Som arbejdsgiver for en person med både b-skat og A-skat gælder reglerne for A-skat ved ansættelse. Du må ikke foretage et skattefradrag for kompensation for sommer eller ekstra arbejde for et skolebarn, hvis du modtager et beløb for betaling af løn uden skattefradrag. Beløbet gælder for skolebørn, hvor det er estimeret, at den samlede indkomst i år 2020 vil være mindre end DKK 20.000.

Du skal altid rapportere hele tal i årsopgørelsen. Når tjenesten beregner det samlede arbejdsgiverbidrag for rapporteringsperioden afrundes det beregnede gebyr ved at fjerne det overskydende beløb. Hvis du har kontor på din cafe berettiger det dig til at endnu større skattefradrag bare spørg din revisor eller brug regnskabsprogrammet TaxMate.