Lån penge til at starte café og få drømmen opfyldt

Angel

Har du altid gået med en drøm om at være selvstændig? Elsker du at snakke med mennesker og arbejde med mad til hverdag? Så skal du måske være selvstændig cafeejer. Det giver dig muligheden for at skabe lige præcis det, du føler café-miljøet mangler. Måske har du allerede set et behov, som kan være din vej ind på et ellers propfyldt marked. Samtidig har du muligheden for selv at bestemme. Både i forhold til indretning, menu, åbningstider og meget meget mere. At have en cafe er naturligvis benhårdt og kræver en masse arbejde, men her får du et par gode råd, du kan tage med på vejen.

Den hårde opstart

Alt er hårdt i begyndelsen, men her er det dit drive og spændingen over at blive caféejer, der skal være drivkraften. I starten er der en masse praktiske ting, som du skal have styr på. Hvor skal cafeen ligge? Hvad koster det i husleje? Hvad med personale? Derudover er der de mere formelle krav, som registrering af din virksomhed og indsamle de nødvendige tilladelser til at kunne drive din cafe. Når du skal starte din egen cafe, har du grundlæggende tre muligheder. Du kan starte helt fra bunden, hvor du selv finder lokaler, sammensætter menu og har masser af kreativ frirum. Du kan også overtage en eksisterende cafe, hvilket giver dig en fordel i forhold til kundekendskab, men til gengæld kan du være begrænset af caféens nuværende stil. Som tredje og sidste mulighed kan du også købe dig ind i en etableret kæde. Her har du ligeledes en fordel, da du bliver en del af en velkendt kæde, så kundetilstrømningen hurtigere vil blive etableret. Uanset hvordan du starter, er der selvfølgelig altid udgifter forbundet med livet som selvstændig, men så kan du heldigvis tage et forbrugslån, som startkapital. 

Hvad er det unikke ved din cafe? 

Hvis du vælger at starte helt fra bunden, er det vigtigt, at netop din cafe kan tilbyde noget unikt. Du skal skille dig ud i et konkurrencepræget marked, og det er der mange forskellige måder at gøre på. Måske sælger du en særlig type mad, har fokus på specialvine eller har et unikt madkoncept, der ikke tidligere er set på det danske marked. Du kan også bruge din cafe til at lave arrangementer med livemusik, stand-up eller andre spændende særarrangementer, som kan tiltrække en masse kunder. Der er ikke noget rigtigt og forkert, så længe kunderne og du selv elsker det. 

Få gang i cafeen – Den første tid

Som nyopstartet cafe er det vigtigt at få tiltrukket en masse kunder. Der findes et hav af online markedsføringsmuligheder, såsom Facebook, Instagram og SEO. Du kan også bruge skiltning eller reklamer i bybilledet til at skabe opmærksomhed. Det vigtigste, når du markedsfører dig, er at vælge det medie, hvor dine kunder er. Hvis din cafe er tiltænkt, som et værested for ældre, hvor de kan spille kort, strikke og drikke en god kop kaffe i rolige omgivelser, er det nok ikke de online markedsføringsmuligheder, du skal ty til. Det er til gengæld velegnet, hvis du har fokus på unge studerende. Det er altid en rigtig god idé at køre med et stærkt og tiltrækkende åbningstilbud, så flere kunder lægger vejen forbi, og hvis du får skabt en fantastisk og mindeværdig oplevelse, vil de helt sikkert komme tilbage.